Ze hebben daar in Nederland een Belgische huwelijksfotograaf genomineerd en ze zullen het geweten hebben :). Enkele weken geleden werd ik opgebeld door een dame met dat typisch charmante, Hollands accent. Enkele seconden later moet ze waarschijnlijk gedacht hebben dat de rode duivels in de slotminuut de beslissende goal scoorden in de WK-finale. ‘t Was alleszins ambiance!

Awardt?

“Genomineerd voor de BFA?!! Whooooop Whooooop!”

De dame bleek een hypersympathieke vertegenwoordiger van Bruidsmedia te zijn. Zij voorzien o.a. het magazine “Bruid & Bruidegom” en dus ook de Bruidsfoto Award 2015; dé wedstrijd voor professionele huwelijksfotografen uit de lage landen. En voor deze laatste heb ik een nominatie gekregen in de categorie “Sfeer en Emotie“!

Doel van de BFA? De zoektocht naar de beste huwelijksfotograaf van België en Nederland. Toch wel een beetje fier dat ik tussen al dat fotografisch talent mag staan!

De werking van de wedstrijd is drieledig.
– Eerst en vooral selecteert een internationale vakjury de 10 beste foto’s per categorie. CHECK!
– Vervolgens zal de vakjury per categorie een winnaar selecteren die de prestigieuze vakjury prijs in ontvangst mag nemen.
– Het is en blijft een wedstrijd dus je voelt mij al aankomen… Nu is het aan jullie! Gaan jullie trouwen? Of ben je gewoon een sympathisant? Aarzel niet en ga even stemmen. Is het niet op mij (???!), dan is het op het prachtige werk van mijn collega’s!! KLIKKLIK

Stem op Bardt!

Over de foto

In mijn (nog zeer jonge) huwelijksfotografie-carriere heb ik de eer gehad om heel wat fijne koppels te mogen fotograferen. Het klinkt wat cliché-commercieel-wannabee-melige-huwelijksfotograaf, maar het is nu eenmaal zo… Het mooiste aspect aan huwelijksfotografie? Het feit dat je als totale vreemde de eer hebt én het vertrouwen krijgt om deel te mogen uitmaken van een van de mooiste dagen in het leven van twee mensen. Daarom ook dat ik het zo belangrijk vind om al mijn koppels op z’n minst enkele keren te kunnen zien voor de grote dag. Mijn grootste nachtmerrie is dan ook aangesproken te worden op een trouwfeest met “mijnheer de fotograaf”. En zo geschiede ook de samenwerking met Davy en Kelly :).

Ik moet zeggen dat met hen samenwerken waarschijnlijk de meest intense samenwerking is geweest van het afgelopen jaar. Een jaartje geleden zaten we als vreemden voor elkaar in dat cafeetje in Leuven. Ondertussen hebben we een tripje naar de zee, een bezoekje aan de speeltuin en natuurlijk De grote dag achter de rug.

Ware het niet door fotografie, had ik nu twee goede vrienden minder geteld in mijn Facebook-overzicht.

Het feit dat ik nu net genomineerd ben in de categorie “sfeer en emotie” betekent daarom ook echt veel voor mij.
Mooie Foto? Zeker!
Technisch? Mwah, niet noodzakelijk een killer… De foto vertelt echter hun verhaal en ik ben verdomd blij dat ik daar deel mocht van uitmaken…

Merci Davy, merci Kelly!