Kleuterschool “De Toverberg” te Kampenhout had vandaag een themadag: trouwen! Juf Lieve heeft hen de hele week geleerd wat dat nu net inhoudt, die ring rond de vinger en écht van iemand houden. Op de grote dag mochten natuurlijk geen details ontbreken. De paarse klas was dan ook mooi aangekleed met foto’s van getrouwde ouders, tekeningen, bruidsboeketten een zelfgemaakte bruidstaart en nog zo veel meer. Hoogstaand bezoek ook want niemand minder dan de burgemeester van Kampenhout kwam langs om de jonkies in de echt te verbinden. Wat ontbreekt er dan nog? Inderdaad: de fotograaf! Enter Bardt :).

‘t Is genoeg geweest!

Eens een totaal andere trouwreportage dan voorheen. Verliefde kids + Zelfgemaakte trouwringen + Enthousiasme = Cute!

Kampenhout Huwelijksfotograaf Kinderen

Ik heb nogal rare kantjes denk ik soms. Fotografie is mijn passie, ongetwijfeld… Mensen die mij kennen weten hoe belangrijk fotografie geweest is voor mij. Ik beschouw mij echter meer een creatieveling dan puur fotograaf an sich. Mijn algemene kennis is onbestaand, mijn handigheid beperkt zich tot een camera en pc-werk, mijn interessegebied is veel te smal. Ik ben in niet veel goed, maar als ik dan eindelijk een passie heb bestaat er voor mij niets anders meer in de wereld. Ik moet en zal beter worden. Als de perfectionist in mij dan toch eindelijk overtuigd is van zijn kunde, verlies ik mijn interesse en zoek ik een nieuwe passie. Daarom ook dat ik steeds zeg:

“Wanneer ik de perfecte foto neem, stop ik met fotografie.”

Vandaag was het bijna zo ver! Bijna kon ik mijn grote liefde, hare hoogheid D800, nog veel te blinkend aan de haak hangen.

Trouwen in de kleuterschool

Zottenkot!

Gigantisch flashback naar 10 (!! Jezus ik word oud/ out) jaar geleden in mijn speelplein-leiding-tijd. Ik was vergeten hoe heerlijk druk een bende kinderen kan zijn. Ik wil vanaf nu trouwens mijn nieuwe bijnaam gebruiken “meester fotograaf” klinkt best wel cool, niet? Ik was echter niet de enige fotograaf. Jong en klein geweld “Beau” heeft dat fantastisch gedaan, en dat meen ik. Ongelooflijk eigenlijk hoe snel die minies informatie kunnen verwerken en toepassen.

Uit elke shoot dat je doet leer je wel wat bij. Ik probeer elke keer wel wat nieuwe technieken uit om mij te pushen om de beste versie van mijzelf te worden. Vandaag ben ik vrij kalm gebleven op vlak van techniek. Geen 20 flitsen, geen arsenaal aan camera’s en lenzen. 1 camera, 1 lens. En 20 hyperactieve onderwerpen die geen 2 seconden stil kunnen blijven zitten. Na vandaag realiseer ik mij weer hoe mooi mijn job eigenlijk is en hoe machtig een camera kan zijn. Of dat nu een cameraatje is van 10 euro, of eentje met wat meer nullen achter. Ik kwam als wildvreemde binnen in het territorium van een dolgedraaid mierennest en ging doodgeknuffeld naar buiten, enthousiast als een kind. Iedereen is blij bij een camera!

Wanneer ik dus mijn oneliner smijt dat ik zou stoppen met fotografie: lichtjes bij de haren getrokken. Deze shoot heeft mij echter wel gemotiveerd om ook een andere weg in te slaan. Ik wil les geven! Meer daarover zeker in een volgende blogpost.

De huwelijksreportage in Kampenhout is een prachtige ervaring geweest. Ter afsluiting nog een kleine noot voor een van mijn beste vriendjes: Quinten, proficiat man! 🙂